Arcápolás lépései

A szép és valóban tökéletes arcbőr csak keveseknek adatik meg. A megfelelő arcápolással azonban sokat tehetünk azért, hogy kültakarónkat a lehető legjobb formába hozzuk.
Vegyük sorra hát, hogy milyen fontos szabályokat kell betartani.

1. lépés - tisztítás
Az első és legfontosabb lépés a rendszeres, alapos, ugyanakkor kíméletes bőrtisztítás. Az elhalt bőrsejtek, a smink, a lerakódó szennyeződések fakóvá, érdessé, és tisztátalanná teszik bőrünket, valamint megakadályozzák az elengedhetetlenül fontos bőrlélegzést. Használjunk gyengéd, de egyúttal hatékony arctisztító termékeket minden reggel és este (pl: arctejjel lemoshatjuk a sminket és a szennyeződést az arcunkról, utána tonizálhatjuk bőrünket egy hidratáló tonikkal)

2. lépés - hidratálás
Nedvesség hiányában a bőr sokkal gyorsabban öregszik. Veszít rugalmasságából, feszességéből, a vízhiányos bőr fokozottabban hajlamos a ráncosodásra. Számolnunk kell azzal is, hogy az évek múlásával a bőr víztartalma fokozatosan csökken. Az elveszített nedvességet pedig nem csak a ráncok és a szárazságérzet miatt érdemes pótolnunk, a megfelelő víztartalmú bőr ugyanis számottevően gyorsabban fogadja be a krémek hatóanyagait, mint a száraz bőr. A megfelelő nedvességtartalom biztosítása érdekében bőrünket tehát rendszeresen hidratálnunk kell, életkorunknak megfelelő készítménnyel.
                                          
3. lépés - bőrápolás nappal és éjszaka
A nappali bőrápolás fontos része, hogy a választott kozmetikum fényvédő hatással is rendelkezzen. Az ózonréteg fokozatos vékonyodása miatt ez ma már alapkövetelmény a nappali készítményekkel szemben. Nappalra használjunk könnyű állagú, gyorsan felszívódó krémet. Közismert, hogy bőrünk éjszaka fokozza a természetes sejtmegújulást. Az éjszakai krémek éjjel, alvás közben hatékonyan járulnak hozzá bőrünk regenerálódásához. Az éjszakai készítmények mindig gazdagabban tartalmazzák a szükséges hatóanyagokat, ezért áruk is magasabb. Bőrtápláló anyagokban gazdag, regeneráló éjszakai krémmel intenzíven segíthetjük bőrünk újjászületését.
 
4. lépés - szemkörnyék bőrének ápolása
A szemkörnyéki vékony, érzékeny bőrfelületen gyorsabban láthatóvá válnak a fáradtság, a stressz és az öregedés jelei, ezért eltérő gondoskodást igényel. Az idő előtti ráncok megelőzéséhez, a finomabb ráncok és szem alatti karikák eltüntetéséhez használjunk kifejezetten a szemkörnyék bőrére kifejlesztett termékeket.

5. lépés - a bőr hámlasztása
Bőrünk legfelső hámrétege fokozatosan, és magától válik le, hiszen ez folyamat a bőr egyik megújulási funkciója. Az öregedéssel azonban ez a természetes hámlás lelassul, ezért szükségessé válik az olyan termékek használata, amelyekkel elősegíthetjük ezt a folyamatot. A radírozás hatására a bőrfelület simábbá, puhábbá és fiatalosabbá válik, illetve hatóanyag felvevő képessége jelentősen megnövekszik.

6. lépés - arcpakolások
A speciális termékek visszaállítják, illetve megőrzik bőrünk természetes állapotát, felfrissítik, és fiatalossá varázsolják arcunkat. Heti egyszer alapos arcradírozás után rakjunk fel egy pakolást 20 perce arcunkra-nyakunkra-dekoltázsunkra.

Azt azonban ne feledjük, hogy a szép és egészséges bőrhöz nem elég a rendszeres bőrápolás: elengedhetetlen az egészséges életmód, és táplálkozás, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, a nyugodt és megfelelő minőségű, mennyiségű alvás, a testmozgás!
 


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.