Bőrápolás

Bőrápoláson a bőr szennyeződésektől való megtisztítását, vérkeringésének, izomtónusának fokozását, edzését, táplálását, életerejének regenerálását értjük.

A bőrápolás célja:
Mindenkor a bőr állapotának megtartása vagy annak javítása, ezzel az öregedési folyamatok késleltetése.

A bőr megtisztítása a szennyeződésektől:
A bőr a legnagyobb felületű szervünk. Felületére a környezetből szennyező anyagok tapadnak, emiatt megfelelő mennyiségű oxigén hiányában a bőrlégzés gátolttá válik, a bőr mirigyeinek váladékai bomlásnak indulnak.
A felsorolt tényezők károsan hatnak a bőrre, rontják annak állapotát, megzavarják a benne lejátszódó élettani folyamatokat. Ezért!!! A bőr sohasem ápolható annak rendszeres, alapos letisztítása nélkül.
A bőr vérkeringésének fokozása:
A bőr vérkeringésének javítása pozitív irányban befolyásoljuk annak anyagcseréjét, meggyorsítjuk a tápanyag, az oxigén, valamint a bomlástermékek és a szén-dioxid gyorsabb áramlását. A bőr vérkeringését masszázzsal és vérbőséget fokozó anyagok alkalmazásával fokozhatjuk.

A bőr izomtónusának fokozása:
Izomtónuson az izmok állandó feszülési állapotát értjük, ami az izmok mozgásától független. Ha az izmok tónusa megfelelő, akkor a bőr is feszes, nem ráncosodik. Az izomtónust masszázzsal és tonizáló anyagokkal fokozhatjuk.

A bőr táplálása:
Ahhoz, hogy a bőr életerejét hosszú ideig fenntartsuk, szükség van a bőrápoló anyagok rendszeres alkalmazására is. A bőrtápláló anyagok közös tulajdonsága, hogy fokozzák a bőr életerejét, pótolják a tisztálkodáskor eltávozó zsíranyagokat, vízmegkötő faktorokat, hámképző, tonizáló, hidratáló hatásúak. Bőrtápláló anyagaink: a természetes zsírok, olajok, a vitaminok, a vízmegkötő és vízmegtartó képességgel rendelkező anyagok, a gyógynövények stb...

A bőr életerejének fokozása:
Amikor a bőr vérkeringését fokozzuk, a bőrt tápláljuk, edzésről gondoskodunk, mindenkor öregedésének lassítása a célunk. A szervezet és a bőr öregedése azonban megfordíthatatlan folyamat, a leggondosabb bőrápolás mellett is bekövetkezik. A bőr életerejét regeneráló anyagokkal fokozhatjuk.


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.