Manikűr

A kézápolás fontos szerepet kap a társadalmi élet minden területén. Az ókortól kezdve csak a gazdag réteg kiváltsága volt. Ma már bárki számára elérhető, férfiaknak, nőknek egyaránt.A kezünkről megállapítható a korunk, egészségi állapotunk, milyen munkát végzünk, szorongóak, vagy kiegyensúlyozottak vagyunk -e.A kezek akarva- akaratlanul befolyásolják életünket, tehát a köröm és annak bőrének ápolása rendkívül nagy szerepet kap. Főleg manapság, amikor egy ápolt kéz a magabiztos fellépés és a jó megjelenés egyik feltétele.A kéz bőrét éri a legtöbb ingerhatás. Óvni kell a hőingerek, mechanikai hatások, baktériumok, vírusok és gombák okozta fertőzési veszélyektől. A sokféle vegyi anyagtól, amely a bőr kiszáradásához, védekezési mechanizmusának elvesztéséhez vezet.

Kézápolás fajtái

0. Mini manikűr: akkor ajánljuk a vendégeknek, ha csak egy lakkozást szeretne a kezére. Ez előtt érdemes egy kicsit rendbe hozni a körmöket és annak bőrét.

1. Hagyományos manikűr: bőrpuhítóban áztatjuk a kezet, feltoljuk, letisztítjuk a körömbőrt és a körömredőt. Rövidítjük, reszeljük a körmöket, és végül hidratáljuk a bőrt.

2. Francia manikűr: (ez ma a legelterjedtebb) bőroldó anyaggal kezeljük a körömredőt és az erre a célra kialakított speciális kaparóval lekoptatjuk az elhalt, leválni készülő hámszélt. Végül itt is rövidítjük, reszeljük a körmöket, és hidratáljuk a bőrt.

 
3.Japán manikűr: ha körmünk töredezik, akkor remek módszer a gyógyítására a japán manikűr, ami természetes módon teszi erősebbé, sőt fényesebbé a körmeinket. Az eljárás lényege, hogy méhviaszt dolgoznak bele a körmeinkbe, és ezután következik a polírozás. A köröm rendszeres kezeléssel nagyon erős lesz, és ráadásul a fénye is megmarad. Az eljárás természetes, így semmilyen mértékben nem károsítja a körmöt.
A manikűrön kívül még bővíthetjük a kézápolást kéz radírozással, anti-aging kezeléssel, kézpihentető borogatással, kéz masszázzsal.
A kézápolások természetesen mindkét nem számára ajánlottak.Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.