Thai masszázs

A többi masszázstól eltérően a tradicionális thai masszázs abban különbözik, hogy szárazon végzett masszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémeket. A Thai masszázs alkalmazása közben a páciens könnyű ruhában van.

Masszázs menete:
Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak. A páciens hanyatt, oldalt és hason fekvő testhelyzetben, illetve ülésben helyezkedik el. Ezekből a testhelyzetekből állítja be a masszőr a kimozgatáshoz szükséges pozíciókat.

Mi a célja ennek a masszázs fajtának?

A hangsúly az élettani (akupresszúrás) pontok masszírozásán van. A Thai Masszázs egyik alapköve a test energiahálózatának egyensúlyba hozása. Fokozza a szervezet védekező erejét. Serkenti a vér- és nyirokkeringést. A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérjenek, részben a szövetében sem tudnak tovább bomlani. A nyirokelvezetés az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű. Nem az izmokat, hanem az akupresszúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával.

Miben segít?
Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére. Alkalmazható alvászavaroknál, ideges állapotokban, feszült állapotok, fájdalma enyhítésére. Fájdalomcsillapító hatását is bizonyították egyrészt akupunktúra hatásának másrészt a relaxáció következtében felszabaduló endorfinoknak köszönhetően. Sokan szenvednek ízületi és csontfájdalmaktól, gerincpanaszoktól. Az idő előrehaladtával a csigolyák közötti porckorong veszít rugalmasságából, ellaposodik és nyomhatja az idegvégződéseket, amely okozhatja a derék- és hátfájásokat. A masszázs-kúra jó terápiának bizonyul a fenti panaszok orvoslására is.

Érdeklődni lehet Szűcs Istvánnál : 0670/ 6188 133


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.